Novi pogled na zastakljenu terasu

Šta prvo pomislite kada čujete termin “zastakljena terasa”? Arhitektonska noćna mora, kič, upropašćen prostor, zatvoreno i zagušljivo umesto da bude otvoreno i prozračno, zar ne? Šta ako vam kažemo da zastakljivanje ne mora biti trajno, da stakleni paneli mogu biti veliki, moderni, ukombinovani sa profilima u boji antracita, drvenim gredicama, pergolama i lako rasklopivi, a zastakljenu prostoriju po potrebi i u zavisnosti da li je leto ili zima možete otvarati i zatvarati. Prostor koji je zimi zapušten i neiskorišćen može se ušuškati i koristiti kao zimska bašta na kojoj ćete piti kafu, primati goste, družiti se i na sigurno skloniti od hladnoće svoje biljke mezimice. Posle ovih predloga ćete promeniti mišljenje i poželeti da imate ovakvu “staklenu baštu” u svom domu.


Stakleni paneli i pergola

Stakleni paneli u kombinaciji sa pergolom čine veoma popularan izbor i rešenje koje zadovoljava visoke estetske kriterijume. Ovaj dodatni prostor zastakljivanjem postaje zapravo još jedna soba gratis i to soba u dvorištu, okružena zelenilom. Svaki stakleni panel izgleda kao umetnička slika puna neba, sunca, drveća i cveća.

https://www.erhardt-markisen.de/en/produkt/terrace-roof-sliding-panels/

Kuhinja i terasa čine jednu celinu

Harmonika vrata savremenog dizajna povezuju dve prostorije – kuhinju i terasu pa tako jedna funkcionše u produžetku druge. Ovakvo rešenje je idealno za veća porodična okupljanja ili zabave za prijatelje dok se kuva i druži, jer enterijer i eksterijer postaju jedno ili se fizički odvajaju po vašoj želji.

staklena terasa

Terasa na kojoj se druži, obeduje i gaje biljke tokom cele godine

Bilo da se nalazi u kući ili stanu, daje vam ono najbolje od spoljašnjeg prostora a to je sunce, provetravanje i pogled na prirodu koja vas okružuje, kao i najbolje od unutrašnjeg prostora a to je toplota, udobnost i povezanost sa ostalim prostorijama vašeg doma.

Idealno rešenje za kafiće i restorane

Sklopi-rasklopi za tren oka

Staklena vrata se začas slože kao špil karata i ne zauzimaju mnogo prostora tako složena. Naprotiv, dobijate otvoren i zatvoren prostor kad god poželite.

Baštenska kućica

Zamišljate li sebe u kućici u dvorištu u kojoj se u zatvorenom delu možete izolovati da radite (atelje, kancelarija), a otvoreni deo služi za uživanje ili maštate o potpuno samostalnoj celini koja je pravi mali staklenik u kojem rastu vaše ideje?

Vikendica u staklu?

Staklo možda nije prvi i najuobičajeni izbor kada se razmatraju materijali za gradnju vikendice, ali veliki stakleni paneli i staklena vrata učiniće da se i kada ste u zatvorenom osećate kao da ste na otvorenom, u šumi, među drvećem. Malo više posla oko održavanja staklenih površina s druge strane će vam doneti pravi boravak u prirodi i predivan pogled u kojem možete da uživate bez ikakvih smetnji.

 

Zimska bašta

Zimska bašta funkcioniše kao nadogradnja, produžetak vašeg doma i pravilno osmišljena dodaje vašem domu još jednu prostoriju koja se maksimalno može iskoristiti tokom cele godine. Stakleni paneli sa ili bez profila omogućavaju da u potpunosti otvorite prostor kada stigne lepo vreme. Kada dođe zima, inače zapostavljena terasa može se zatvoriti i zagrevati, pa na taj način dobija novi život i postaje prostor za druženje i opuštanje.

fotografije:

www.frenchyfancy.com

www.decoholic.org

progetti.habitissimo.it