Ideje za uređenje poslovnog prostora


Početkom nove godine obično se donose neke važne odluke, naročito kada je gradnja i renoviranje u pitanju. Ako vam nedostaje inspiracije za uređenje poslovnog objekta, ovde vam predstavljamo nekoliko najuspešnijih dizajnerskih rešenja za kancelarijske prostore u protekloj godini.

1. Beza projekt, Poljska

Beza Projekt izabrala je akvamarin boju za savremeni co-working prostor Nest u Poljskoj i dizajnirala enterijer koji ugađa fleksibilnim radnim navikama zaposlenih. Tapete u imitaciji mermera i nameštaj u boji bakra upotpunjeni keramičkim pločicama i živopisnim plavim tepisima čine ovu kancelariju prostorom koji je ujedno i radno mesto i prostorija za uživanje.

2. Casework, Portland, SAD

Zidovi okrečeni u belo, vidljivi betonski podovi i detalji od javorovog drveta oplemenili su ovu kancelariju u Portlandu, Oregon, koju je iz građevine 20. veka transformisao studio za dizajn enterijera Casework. Dizajniran da olakša fleksibilan rad, Work & Co Portland kombinuje zajedničke prostore, radne prostore i privatne prostorije, obložene staklenim pregradama kako bi pružio privatnost uz održavanje vizuelne povezanosti.

3. Soda, London

Oslanjajući se na arhitektonsku istoriju okruženja, ovaj poslovni prostor u centru Londona koji je dizajnirao studio Soda za The Office Group odlikuje se mekom paletom boja i tipičnim džordžijanskim izgledom ubacujući segmente obložene drvenom građom sa ciljem da se naglasi prijemni odeljak, prostor za sastanke i manje radne sobe.

4. Chiara de Rege, Bruklin

Bledo roze zidovi, plišani zeleni kauč, ružičaste stolice u obliku cevi i drvene police za knjige koje okretanjem otvaraju skrivena vrata predstavljaju radni prostor u Bruklinu koji dele isključivo žene, a koji je Chiara De Rege dizajnirala da podseća na niz dnevnih soba.

 

5. Kati Curtis Design, Njujork

Njujorška dizajnerska firma Kati Curtis Design, specijalizovana za klasični dizajn, učinila je da ova kancelarija u Njujorku izgleda sveže i prozračno. Kombinujući belu i kivi zelenu, uzimajući najbolje iz različitih stilova i stvarajući jednu lepo uklopljenu fuziju sačinjenu od organskih formi (lusteri, chill zona), minimalističkog nameštaja (fotelje, stolice, tepih), industrijskog dizajna (plafoni, prozori) ovako dizajniran prostor postao je pravi vanvremenski klasik.

U nastavku pogledajte još nesvakidašnjih zanimljivo uređenih poslovnih prostora: